Κυριακή 10 Απριλίου 2016

 S1ngles

  Αυτή τη φορά θα σου μιλήσω για τη μια σειρά που τη θυμήθηκα πρόσφατα και δεν είναι άλλη από τη S1ngles του Mega. Πρόκειται για μια σειρά την οποία την παρακολουθούσα  όταν παιζόταν αλλά ακόμα και τώρα σε επαναλήψεις. Αποτελείται από τέσσερις κύκλους επισοδείων, το S1ngles 1, S1ngles 2 και S1ngles 21/2 & 3. Το story – όπως μαρτυρεί και ο τίτλος – έχει να κάνει με την εργένικη ζωή νεαρών ατόμων που διανύουν τη 3η δεκαετία της ζωής τους.
  Η συνέχεια του πρώτου κύκλου (2004-05) απ’ ότι θυμόμουν και τσέκαρα ήλθε μετά από ένα χρόνο απουσίας (2006-07), ενώ οι δυο τελευταίοι παίχτηκαν την ίδια σεζόν, δηλ 2007-2008. Προσωπικά θεωρώ πως ο πρώτος κύκλος ήταν ο καλύτερος με διαφορά, έχοντας καθαρά στοιχεία μιας κομεντί με μερικά-όσα χρειάζονται από διακριτικό χιούμορ. Στους επόμενους κύκλους νομίζω πως η πλοκή περιπλέκεται αρκετά με πολλά φάουλ και με υπερβολικό χιούμορ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει και καλά στοιχεία. Για τους λόγους αυτού, θα σου μιλήσω για τον πρώτο κύκλο όπου και ξεχώρισα.
  Στο πρώτο κύκλο, μας συστήνονται οι ήρωες μέσα από μια αλληλουχία συμβάντων και κοινών καταστάσεων που τους συνδέει. Έτσι, η Μάρω, ο Ορέστης, η Ράνια , ο Λουκάς, η Λίλα και ο Αρθούρος προσπαθούν να μάθουν πως στο καλό λειτουργεί η ζωή εκεί έξω, αν υπάρχει τελικά αληθινή αγάπη , αν ο έρωτας έχει μόνο happy end και ποιος είναι ο σκοπός όλων αυτών.
 Οι πρωταγωνιστές αποτελούν σταδιακά μια παρέα, από την οποία προκύπτουν σχέσεις έρωτες και αγάπες. Ας μιλήσουμε λίγο για αυτούς:
  Η Μάρω είναι η κλασσική κοπέλα που μεγαλώνει με όνειρο-σκοπό να ντυθεί νύφη και να κάνει οικογένεια. Προσπαθεί, μάλιστα να τα πραγματοποιήσει όλα αυτά κάτω από την επικριτική ματιά της μητέρας της & της αδερφής της. Σκοπεύει να παντρευτεί τον Πέτρο, ένα τύπο που σημειώνει αρκετά τικ στη λίστα του ιδανικού γαμπρού αλλά αποδεικνύεται πως δε τον ξέρει τόσο καλά όσο η ίδια πιστεύει. Όμως όλα αυτά ανατρέπονται, όταν στο δρόμο της θα συναντήσει τον Ορέστη. Ο Ορέστης είναι ο τυπικός εργένης. Ζει μόνος, ασυνεπής στη δουλειά του και αλλάζοντας τις γυναίκες σα τα πουκάμισα. Πρόκειται για εκείνους τους εργένηδες που έχουν την ελευθερία τους ως σημαία ύπαρξης και έχουν αναπτύξει ολόκληρη ιδεολογία γύρω από τη αυτή. Η σχέση τους μοιραία & καταστροφική ταυτόχρονα.
  Η Ράνια είναι το ακριβώς αντίθετο από τη Μάρω, αν και φίλες. Είναι ο ορισμός της ανεξάρτητης γυναίκας. Καριερίστα, κυνική, απρόσιτη και αρκετά μοναχική. Συνηθισμένη να ζει μόνη της δίχως σύντροφο & φίλους. Απενεργοποιημένη από κάθε συναισθηματική λειτουργία, χρησιμοποιεί τη σκληρή λογική. Όλα αυτά θα τα αλλάξει ο Λουκάς, ο πιο ισορροπημένος χαρακτήρας της σειράς- κατά τη γνώμη μου. Ρεαλιστής, γοητευτικός και αρκετά επίμονος.
  Η παρέα των κοριτσιών έρχεται να συμπληρωθεί με τη Λίλα. Η αρσενική version  του Ορέστη. Χαριτωμένη, θετική με εκρηκτικό ταπεραμέντο και αρκετά ανοιχτή στις προκλήσεις. Λατρεύει τους φίλους της και τα αρσενικά. Από την άσωτη ζωή θα έρθει να τη βγάλει ο Αρθούρος, ο κολλητός του Ορέστη. Πρόκειται για ένα παράξενο άτομο. Κλειστός χαρακτήρας που κεκεδίζει και έχει τρομερές φοβίες & ανασφάλειες. Βασικός παράγοντας άγχους ο πατέρας του και η απώλεια της μητέρας του.
  Μέσα από αυτή τη ποικιλία αντιφατικών χαρακτήρων & με αφορμή τα διάφορα περιστατικά των πρωταγωνιστών αλλά και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν, η Ράνια παρουσιάζει κάποιες ιδέες της με μορφή κανόνων, γνωστοί ως «Θεωρίες της Ράνιας». Οι περισσότερες από αυτές θεωρώ πως αποτελούν οδηγό επιβίωσης για το σημερινό κόσμο, των κόσμο των S1ngles.
 Στο τέλος του κύκλου αυτού, αν και μένουν κάποια αναπάντητα ερωτήματα, καταλήγει πώς η μοναξιά που χαρακτηρίζει – αδίκως κάποιες φορές τη φάση ενός S1ngles ίσως τελικά δεν είναι τόσο πακέτο αλλά μια φυσιολογική κατάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης. Μάλιστα αποτελεί αναμφισβήτητα μια επιλογή-στάδιο πριν τη σύναψη σχέσης, άλλωστε η μονάδα προηγείται από τη δυάδα. Καλώς ήρθες στο κόσμο των S1ngles, λοιπόν!

Υ.Γ: Όλα τα επεισόδια της σειράς θα τα βρεις https://www.youtube.com/watch?v=rCIdt7wmUv4&list=PLl22dCYM6x23E8m8absS7rr5zmKWeqGP3
Τσέκαρε και το τραγούδι των τίτλων: https://www.youtube.com/watch?v=21i1OoESKls&nohtml5=False

Υ.Γ1: Ένα like στην ιστορία της Ράνιας και του Λουκά ©

2 σχόλια:

  1. Λατρεμένη σειρά, πολύ ωραίο review!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γλυκιά μου Αγγελική χαίρομαι που σου άρεσε :) Ισχυεί,είναι και εμένα από τις αγαπημένες μου! Σ ευχαριστώ κιόλας και για τη βοήθεια που τόσο πρόθυμα μου προσφέρεις <3

    Πολλά Μουάτς :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή