Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Eau thermal, very high protection – tinded cream, water resistant 50+, for sensitive skin της Avene
 Μια αντηλιακή με χρώμα για τη πρωινή σου βόλτα, τις μεσημεριανές βουτιές στη παραλία μέχρι και την απογευματινή σου έξοδο. Ελαφριά κάλυψη, μέγιστη προστασία από το ήλιο και όλα αυτά σε μια συσκευασία με αντλία. Πέρα από τα παραπάνω τικ που σημειώνει, το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει το ιαματικό νερό της Αvene, το οποίο εκτιμάται πώς φροντίζει και περιποιείται την επιδερμίδα. Με άρωμα που νιώθεις ότι -όντως- κάνει καλό στο πρόσωπό σου, ελέγχει τη λιπαρότητα καθώς σου προσφέρει μια κάλυψη ικανοποιητική, η οποία είτε την αφήνεις έτσι ή τη σετάρεις με πούδρα και είσαι έτοιμη. Δεν είναι ενυδατική για αυτό και καλό θα ήταν να τη χρησιμοποιείς πάνω από τη ενυδατική σου κρέμα. Απλώνεται εύκολα και γρήγορα είτε με το χέρι είτε με το πινέλο.
 Είναι ανθεκτική στο νερό, γεγονός που τη καθιστά κατάλληλη για τη θάλασσα αλλά και γενικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο εγώ τη χρησιμοποιώ ακόμα και τους χειμερινούς μήνες μιας και η κάλυψη που δίνει είναι υπεραρκετή για κάθε μέρα.
 Ένα αρνητικό που ενδεχομένως έχει είναι πώς δεν βγαίνει σε άλλες αποχρώσεις, ώστε να επιλέξεις το δικό σου τόνο. Η απόχρωση, η οποία υπάρχει,είναι κάπως ουδέτερη, γεγονός που της επιτρέπει να ταιριάζει σε όλες μας.
 Η τιμή της ποικίλλει από φαρμακείο σε φαρμακείο, κυρίως σε αυτά που διατηρούν ηλεκτρονικά καταστήματα. Συνήθως κυμαίνεται στα 9 ευρώ. Προσωπικά, τη βρήκα σε σετ με την αντίστοιχη after sun κρέμα για το πρόσωπο γύρω στα 12 ευρώ και μάλιστα σε φυσικό φαρμακείο.


 Απ’ όσο γνωρίζω υπάρχει κι άλλο σετ που τη περιλαμβάνει και μαζί υπάρχει και το αναζωογονητικό νεράκι της ίδιας της σειράς. Πιστεύω ότι συμφέρει η επιλογή του σετ, σε περίπτωση που θα ήθελες να τη δοκιμάσεις. Και σου προτείνω να τσεκάρεις το skroutz.gr,ώστε να συγκρίνεις και να επιλέξεις τη καλύτερη προσφορά (μη ξεχάσεις να υπολογίσεις μεταφορικά κτλ). Όπως και να έχει, κάνε και μια έρευνα αγοράς και στα φαρμακεία της γειτονιάς σου γιατί ποτέ δε ξέρεις,μπορεί να αξίζει ο κόπος!

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016



CORRECTING PRIMER 5SEC της garnier

Primer άμεσης μεταμόρφωσης που εφαρμόζεται μετά την ενυδατική και πριν τη βάση. Αυτό το προϊόν το είχα κερδίσει πριν τρια χρόνια σχεδόν από ένα περιοδικό, κι από τότε κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείς primer. Αρχικά υποκλίνομαι στη μεγάλη ποσότητα της συσκευασίας που είναι ίση με αντίστοιχη βάσης μεικ απ (30ml). Η υφή του συγκεκριμένου είναι πραγματικά σα μους που απλώνεται εύκολα και ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό, χαρίζοντας τις καλύτερες συνθήκες για να τοποθετηθεί το Foundation.

Αν και γνωρίζω ότι περιέχει σιλικόνη, προσπαθώ να το χρησιμοποιώ σε συγκεκριμένες περιστάσεις, όπως τις δύσκολες μέρες που η επιδερμίδα μου είναι θαμπή και κουρασμένη ή έχει έξαρση από σπυράκια αλλά και όταν έχω grande βραδινή έξοδο. Βοηθάει το Foundation να είναι αποδοτικότερο και σε λάμψη και σε κάλυψη. Ενισχύει σίγουρα τη διάρκειά του και είναι κι ένα τιπς για τα λιπαρά βλέφαρα.Κάτι σα βάση ματιών. Έτσι, τα προϊόντα ματιών έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερη απόδοση. Αλλά ακόμα και σε συνδυασμό με απλή ΒΒ ή απλώς μια πούδρα είναι τρομερή η διαφορά στην εφαρμογή τους.
Λειαίνει την επιδερμίδα και καμουφλάρει ατέλειες , εξυγιαίνει σημάδια, σπυράκια ακόμα και ρυτίδες (δοκιμασμένο και από τη μαμά, ντε). Από τότε που το δοκίμασα το αγοράζω κάθε φορά που μου τελειώνει. Ως τώρα έχω τελειώσει 2 συσκευασίες (μιας και κρατάνε μια αιωνιότητα & χρειαζόμαστε ελάχιστη ποσότητα) και βρίσκομαι ήδη στη τρίτη. Το κόστος τους είναι πάνω κάτω στα 10-12ευρώ, ποσό που για προϊόν καθημερινής χρήσης και εταιρία που τη βρίσκεις και στα σούπερ μάρκετ φαντάζει σχετικά υψηλό. Ωστόσο, είναι ένα προϊόν που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και  θα σας κρατήσει καιρό οπότε αξίζει τα λεφτά του, όπως και να έχει η συμβουλή μου είναι να επωφεληθείτε από τις κατά καιρούς προσφορές της Garnier (συνήθως 20-40%).

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Reviews <3 *

*Ομορφούλες, σήμερα θα εγκαινιαστεί η στήλη με το όνομα "Έλα να σου πω..". Μια στήλη που θα μιλάμε για όσα μας ενώνουν. Και είναι όμορφο να μοιράζεσαι συμβουλές,γνώμες για αυτά που σε ενώνουν, ακόμα και με άτομα άγνωστα μεταξύ τους. Εγώ θα το κάνω όπως θα το έκανα με μια φίλη μου αγαπημένη. Με ειλικρίνεια,αγάπη και λίγο γυναικεία φιλαρέσκια. Έλα, λοιπόν, να σου πω όσα θα λέγαμε στο καφέ ή στη βόλτα. Έλα, λοιπόν, να μοιραστούμε όσα μας άρεσαν, όσα αγαπήσαμε και όσα μας εντυπωσίασαν, με κοινό παρανομαστή πάντα την αγάπη για την ομορφιά και ό,τι την παράγει. Με μεράκι,θα σου προσφέρω τη γνώμη μου ταπεινή και ειλικρινή.Θα περιμένω και τη δική σου. Άλλωστε,η μεγαλύτερη δύναμη στην σημερινή εποχή είναι η πληροφόρηση.


Mascara volume της Αvon από τη νεανική σειρά Color Trend (έκδοση Αγίου Βαλεντίνου):



Η Avon προσωπικά θεωρώ πως είναι εγγύηση για τις μάσκαρές της. Καμιά ποτέ δε με απογοήτευσε και έχω δοκιμάσει αν όχι όλες, σχεδόν όλες. Πέρα από τις μάσκαρες της βασικής της σειράς, μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω μια αντίστοιχη από την νεανική σειρά, η οποία σειρά σε γενικές γραμμές δε μπορώ να πω πως με έχει αφήσει ευχαριστημένη- εκτός από το συγκεκριμένο προϊόν – τα μολύβια ματιών και τα προϊόντα χειλών. Η μάσκαρα αυτή όμως είναι το κάτι άλλο.
Αρχικά, η απόδοσή της είναι τρομερή. Έντονο μάυρο χρώμα με απαλή σύνθεση που εξασφαλίζει τη διάρκεια. Αφήνει τις βλεφαρίδες στη θέση τους για ώρες χωρίς να τρίβεται και να τις ‘κοκαλώνει’. Είναι αναμφισβήτητα μια μάσκαρα για όγκο που μπορεί  ‘κολλάει’ τις βλεφαρίδες αλλά το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει σουπερ ντούπερ αποτέλεσμα, αυτό της αράχνης.  Το παράδοξο είναι πώς έχει τρίχινο, ολόισιο με πυκνό τρίχες βουρτσάκι κι όμως με τη κατάλληλη εφαρμογή προσφέρει απλόχερα και καμπύλη. Το μήκος είναι αρκετά ικανοποιητικό αλλά σίγουρα δεν είναι το αβαντάζ της. Εγώ την χρησιμοποιώ από τον Μάιο non stop και έχω απόθεμα. Αρκετά οικονομική, γύρω στα 3,50 – 5,00 ευρώ

Glitter lips and eyes pencil, Farmasi No 406

Αυτό το μολύβι είναι έρωτας. Πρόκειται για ένα πολυχρηστικό μολύβι με απίστευτα βουτυρένια υφή και καταπληκτική χρωματική απόδοση. Με τη πιο γλυκιά ροζ απόχρωση γεμάτη glitter, μπορείς να χρησιμοποιήσεις για περίγραμμα και γέμισμα των χειλιών αλλά και στα μάτια. Ως σκιά είναι αρκετά σταθερή, σα μολύβι εξωτερικής γραμμής ματιών είναι απίθανο. Για την εσωτερική γραμμή δε προβλέπεται καθώς έχει glitter. Προσωπικά το χρησιμοποιώ είτε για τη λάμψη της εσωτερικής γωνίας του ματιού, τη γραμμή του eyeliner ή το κάτω περίγραμμα των ματιών που προσφέρει απίστευτη λάμψη και ωραίο εντυπωσιακό βλέμμα.  Τα μάτια φαίνονται μεγάλα και αμυγδαλωτά. Θεωρώ πως είναι μια εναλλακτική  του λευκού μολυβιού και μάλιστα στην  πιο εκθαμβωτική version του. Στα χείλη δε μου πολύ ταιριάζει καθώς έχει πολύ glitter, ωστόσο αναγνωρίζω πως το χρώμα είναι τρομερά χαριτωμένο για τα χείλη. Τέλος, σε πιο grande εμφανίσεις το χρησιμοποιώ σαν hightlight.  Η τιμή του είναι γύρω 5ευρώ.