Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Garnier Skin Naturals, Pure Active

Κρέμα 24ης ενυδάτωσης ενάντια στις ατέλειες. Ένα προϊόν που απευθύνεται ξεκάθαρα σε προβληματικές επιδερμίδες. Το επέλεξα για μια περίοδο που επιδερμίδα μου είχε έξαρση σε σπυράκια. Με κέρδισε σίγουρα η όμορφη και η περιποιημένη συσκευασία. Το γεγονός βέβαια ότι έχει και αντλία μέτρησε θετικά, αφού έτσι περιορίζονται οι πιθανότητες κάποιας μόλυνσης και αλλοίωσης του προϊόντος από τον αέρα. Το συγκεκριμένο προϊόν, ωστόσο, δε με ικανοποίησε σχεδόν καθόλου. Για ενυδατική ημέρας, σίγουρα δε με κάλυψε. Μιας και η υφή της είναι αρκετά παχύρευστη,με δεδομένο ότι προορίζεται για μεικτή λιπαρή επιδερμίδα. Δε περιόρισε τη λιπαρότητα ούτε όμως έθεσε υπό έλεγχο την ήδη υπάρχουσα. Βρήκα τρόπο, ωστόσο, και τη χρησιμοποίησα μέχρι τέλους ως
primer. Συγκεκριμένα τη τοποθετούσα τοπικά κυρίως στη ζώνη Τ του προσώπου μου, έπειτα από την ενυδατική μου και πριν το make up μου. Με αυτή τη χρήση, πιστεύω πως η εικόνα του μακιγιάζ μου είχε βελτίωση, αφού απάλυνε τα σημάδια και τα ενεργά σπυράκια ώστε να καθίσει πιο καλά το foundation. Όπως καταλαβαίνεις, μάλλον δε θα επιλέξω τη ξαναγοράσω.

Αξιολόγηση:©©_ _ _ _ _ _ _ _/©©©©©©©©©©

Bioten Skin Defence (pro-elastin)
100% natural για ξηρά \ευαίσθητα δέρματα
Μια αντιγηραντική κρέμα ημέρας της Βioten με  SPF 15. Πρόκειται για μια κρέμα της μαμάς, η οποία σαφώς και δε καλύπτει τις ανάγκες της δικής μου επιδερμίδα. Το ευχάριστο, δροσερό άρωμά της και η πλούσια ενυδάτωση ήταν αρκετά για να μπω στο πειρασμό μιας δοκιμής. Μη φανταστείς, τη χρησιμοποιούσα για βραδινά βαριά μακιγιάζ όπου η δική μου ενυδατική δεν αρκούσε. Αν και οι ιδιότητες της δεν αντιστοιχούν στη δική μου επιδερμίδα, ούτε καν στο τύπο, είδα να μου προσφέρει την ενυδάτωση που χρειαζόμουν ώστε να τοποθετηθεί το make up μου. Πιστεύω ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή για πιο ώριμες επιδερμίδες.


Αξιολόγηση: ©©©©©©©_ _ _/©©©©©©©©©©

Johnson & Johnson’s  face care
Ελαφριά ενυδατική κρέμα προσώπου για κανονικές\ μικτές επιδερμίδες.
Πρόκειται για την κλασσική ροζ ενυδατική κρέμα της εταιρείας Jonhson & Jonhnson. Η συγκεκριμένη έκδοση έπεσε στα χέρια μου τυχαία από  κατάστημα αλυσίδας με οικονομικά καλλυντικά της πόλης. Η διαφορά της με τη κλασσική εκδοχή της κρέμας είναι σαφώς στην συσκευασία. Έρχεται, λοιπόν, σε σωληνάριο και όχι σε βαζάκι και μάλιστα με διπλάσια ποσότητα (100ml). Πέρα από το περιτύλιγμα, υπάρχει διαφορά και στην υφή της. Αρκετά ελαφριά και λεπτόρρευστη κατάλληλη για όλες τις εποχές. Κατά άλλα, ενυδατική όσο χρειάζεται, με ηλιακή προστασία και κλασικό άρωμα Jonhson & Jonhnson. Προσφέρει απαλή και ενυδατωμένη επιδερμίδα, όποτε τη θεωρώ ιδανική για τη βάση του make up είτε για χειμώνα είτε για καλοκαίρι. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που θα την επιλέξω ξανά στο μέλλον.

Αξιολόγηση: ©©©©©©©©_ _/©©©©©©©©©©

Avon Sun, Moisturing Face cream
με SPF 30 UVA&UVB, Demoplus Active-D technology
Μια ενυδατική αντηλιακή κρέμα με SPF30. Τη συγκεκριμένη κρέμα δε τη τελείωσα
ποτέ. Αν και χαρακτηρίζεται ενυδατική, προσωπικά θεωρώ πως δε προσφέρει ενυδάτωση. Η υφή της είναι αρκετά παχύρευστη με αποτέλεσμα να μην απλώνεται με ευκολία. Με κλασικό  άρωμα & λευκό χρώμα αντηλιακού, θα την χαρακτήριζα ως μια καθαρά αντηλιακής φύσης κρέμα. Με λίγα λόγια είναι από κείνες τις κρέμες που θυμίζουν ξεκάθαρα αντηλιακό κάτι που συνεπώς περιορίζει τη χρήση της για το καλοκαίρι και μάλιστα μόνο στη παραλία. Με λίγα λόγια, δε θα τη χρησιμοποίησα ως κρέμα ημέρας ή βάση για μακιγιάζ. Σίγουρα όμως αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τη παραλία, λόγω της μέγιστης προστασίας από τον ήλιο που παρέχει. Για το λόγο αυτό και ενδέχεται να τη ξαναπροτιμήσω, μέχρι τουλάχιστον να βρω κάτι άλλο καλύτερο.

Αξιολόγηση: ©©©©©_ _ _ _ _/©©©©©©©©©©

Florena, Nachtcreme  mit bio-aloevera
Μια κρέμα νυκτός προερχόμενη από γερμανική εταιρεία που τη βρίσκεις σε συγκεκριμένο κατάστημα στη πόλη. Με διακριτικό άρωμα, όχι και τόσο ενυδατική όσο θα περίμενες για μια κρέμα νυκτός και πόσο μάλλον από προϊόν που περιέχει Aloe Vera. Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω πως με ικανοποίησε χωρίς ωστόσο να τη αναζητήσω ξανά ώστε να την αγοράσω.

Αξιολόγηση: ©©©©©©_ _ _ _/©©©©©©©©©©




(End of first empties’ part)

 Empties*

  
*Μια ακόμη ενότητα έρχεται να προστεθεί στο blog μου. Από την ονομασία του, μπορείς εύκολα να καταλάβεις πως πρόκειται για μια ενότητα όπου θα σου μιλάω για προϊόντα που τέλειωσα. Τη συγκεκριμένη ενότητα, τη θεωρώ πολύ σημαντική και χρήσιμη. Αυτό συμβαίνει γιατί θεωρώ πως όταν έχεις ολοκληρώσει τη χρήση ενός προϊόντος και το έχεις κυριολεκτικά αδειάσει, μπορείς να εκφέρεις μια πιο – αντίστοιχα- ολοκληρωμένη γνώμη γι αυτό. Η γνώμη για κάθε προϊόν που θα σου παρουσιάζω θα είναι ειλικρινής και  καθαρά προσωπική με βάση τις δικές μου προτιμήσεις, ιδιαιτερότητες και ανάγκες.  Υπάρχουν προϊόντα που δε καταλαβαίνεις καν πότε άδειασαν, άλλα που στεναχωριέσαι να βλέπεις τη στάθμη τους να πέφτει και άλλα που δε κοιτάς την ώρα και τη στιγμή να τα ξεφορτωθείς. Έτσι λοιπόν ανα τακτά διαστήματα θα σου postάρω τις άδειες μου συσκευασίες μαζί με τα ανάλογα σχόλια. Για δες…

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

"Κανείς δε λέει Σ'αγαπώ..." 

 Μια γλυκιά και ανατρεπτική- θα έλεγα - τηλεοπτική σειρά παραγωγής του 2004, καθαρά κοριτσίστικη και καθαρά εντός προδιαγραφών γνωστής σχετικής αμερικάνικης νοοτροπίας.   
  Η πλοκή, λοιπόν, άκρως ενδιαφέρουσα ξεδιπλώνεται στα στενά της πρωτεύουσας με ένα κάστ αποτελούμενο από μια παλέτα τόσο διαφορετικών και εξίσου ταλαντούχων ηθοποιών. Με αστείρευτο χιούμορ και απίστευτους διαλόγους που με τη σπιρτάδα της κάθε ατάκας μετατρέπουν τη κάθε σκηνή σε μια ευχάριστη και διασκεδαστική στιγμή με μπόλικο γέλιο. Προσωπικότητες πληθωρικές και μοναδικές με ιδιαίτερες ιδιοσυγκρασίες και εκρηκτικά ταπεραμέντα.  Όλα αυτά συνθέτουν ένα story αρκετά  κοντά στα αμερικάνικα στάνταρς των κόμεντι.
  Πρωταγωνιστές η Κορίννα και ο Χάρης, δυο παλιοί γνωστοί από το σχολείο που ανήκουν στη γενιά του 80’s και έχουν στο ενεργητικό τους πολλούς καβγάδες με φόντο τα χρόνια του Λυκείου. Εκείνη συναισθηματική, άριστη μαθήτρια με μπόλικη ροζ ιδιοσυγκρασία και περίσσιο ρομαντισμό. Εκείνος τεμπέλης, πρόεδρος του 15μελές, μεταλάς και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος του σχολείου εν ονόματι «αχτύπητα αγγούρια» και φυσικά περιζήτητος στις κοριτσίστικους πληθυσμού του σχολείου. Δυο τόσο διαφορετικά άτομα  από τόσο άσχετους κόσμους συναντιούνται στη μετέπειτα ζωή τους, ένα βήμα πριν τα –άντα,εκεί γύρω 30.
 Η συνάντηση τους ολέθρια όπως και η μεταξύ τους σχέση. Σε διπλανά γραφεία αρθρογραφούν για το ίδιο γυναικείο περιοδικό.  Εκείνη υπεύθυνη για τη λίστα της συμβουλευτικής ενώ εκείνος κριτικός για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Κόντρες μαλώματα, πικρόχολα σχόλια, πειράγματα, προσβλητικές χοντράδες δίνουν και παίρνουν με θύματα πέρα από τους ίδιους,τους τριγύρω τους. Κάθε προσπάθεια για συνύπαρξη ναυαγεί, πέφτει στο κενό.
 Το κάθε επεισόδιο ξεκινά με ένα γράμμα που λαμβάνει η Κορίννα από μια απελπισμένη ή απογοητευμένη ή πληγωμένη  ή και όλα μαζί γυναικεία καρδιά που εξιστορώντας μια άδοξη ιστορία αγάπης, ζητά τη συμβουλή της. Στη συνέχεια του επεισοδίου διαδραματίζονται γεγονότα και σκηνές στις ζωές των πρωταγωνιστών που οδηγούν αβίαστα τη Κορίννα στη σύνταξη της πολυπόθητης απάντησης- συμβουλή. Παράλληλα με τη κεντρική ιστορία της Κορίννας και του Χάρη, εξελίσσονται κι άλλες όπως αυτή της Βέρας και του Ανάσταση, του Μίλτου και της Κατερίνας.
 Τις απαντήσεις όμως για τον ταλαιπωρημένο έρωτα των δυο πρωταγωνιστών, θα κληθούν οι ίδιοι να τις δώσουν μέσα σε 32 επεισόδια. Σε όλα αυτά, κανείς από τους πρωταγωνιστές  και ποτέ δε άρθρωσε τη φράση «Σ’αγαπώ», γεγονός που προφανώς δικαιολογεί και το τίτλο. Η σημασία και το βάρος αυτής της φράσης φαίνεται να φέρνει φόβο στους ήρωές μας, μας αποδεικνύεται όμως αργά ή γρήγορα πώς αυτοί που μάλλον φοβούνται να αγαπήσουν πόσο μάλλον να το εκφράσουν, είναι και εκείνοι που αξίζουν να αγαπηθούν πιο πολύ από κάθε άλλον.
  Τέλος ένα ακόμα τικ που σημειώνει αυτή η σειρά, βρίσκεται στους τίτλους της  και δεν είναι τίποτα άλλο από το απίστευτο τραγούδι  «Perhaps, Perhaps, Perhaps» της Doris Day. Άκρως ερωτικό με ιδιαίτερο ρυθμό που σε κάνει να θες να λικνιστείς στις προσταγές του.

Υ.Γ. Μπορείς να επισκεφτείς το https://www.youtube.com/watch?v=V40Dqc5eJgE , ώστε να δεις όλα τα επεισόδια της σειράς.

TV Series\Movies*

 *Βραδάκι, σκοτάδι, χουχούλιασμα και η οθόνη του laptop παίρνει κυριολεκτικά φωτιά. Πρόκειται για μια γλυκιά συνήθεια που απέκτησα σχετικά πρόσφατα και δε μετανιώνω καθόλου γι’ αυτό. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της φοιτητικής μου ιδιότητας , η τηλεόραση έπαψε να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μου, συνεπώς και επιλογή για τη διασκέδασή μου. Στη θέση του ήρθαν οι online  προβολές σειρών και ταινιών. Η συνήθεια αυτή αποτελεί τον τρόπο με το οποίο χαλαρώνω και διώχνω το άγχος, το στρες της ημέρας. Και κάπως έτσι δύει η μέρα μου.

 Στην ενότητα αυτή, θα σου προτείνω τηλεοπτικές σειρές και ταινίες που παρακολούθησα και μου άρεσαν. Κάποιες απ αυτές θα είναι παλιές κάποιες όχι. Κάποιες ελληνικής παραγωγής και κάποιες ξένης. Σίγουρα όμως θα είναι ταινίες και σειρές που ειλικρινά είναι προσωπικές μου επιλογές και θα ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σου. Ο κοινός παρονομαστής θα είναι πως σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης. Θα σου σημειώνω και το αντίστοιχο λινκ, ώστε να μπορείς γρήγορα και άμεσα να βλέπεις την επιλογή που σου προτείνω κάθε φορά. Για πάμε λοιπόν.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016


DEEP CLEANSING MASK
Μάσκα για βαθύ καθαρισμό 
με πράσινη άργιλο & μαύρο κύμινο της ERRE DUE

 Μια νέα μάσκα προσώπου για βαθύ καθαρισμό ήρθε και προστέθηκε στη συλλογή μου τις τελευταίες μέρες. Αυτή τη φορά από τη εταιρεία ERRE DUE, την οποία θεωρώ πως  είναι κορυφαία για τα μολύβια της είτε ματιών είτε χειλιών. Η εν λόγω εταιρεία έκανε πρόσφατα ένα βήμα προς τη φροντίδα και τη περιποίηση του προσώπου. Δε σου κρύβω πως ήμουν πολύ περίεργη για τη δοκιμή αυτή. Μια εταιρεία μακιγιάζ έρχεται και σου  προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων φροντίδας και περιποίησης, είναι μια πρόκληση από μόνο του. Ωστόσο αρκέστηκα στις μάσκες προσώπου.

 Έτσι επέλεξα μέσα από μια μεγάλη γκάμα εκείνη για βαθύ καθαρισμό που απευθύνεται κυρίως σε μεικτά και λιπαρά δέρματα. Η συγκεκριμένη εκδοχή περιέχει κυρίως πράσινη άργιλο και μαύρο κύμινο. Υπόσχεται, μάλιστα,  πώς καθαρίζει σε βάθος τους πόρους βελτιώνοντας συγχρόνως την όψη της λιπαρής επιδερμίδας. Σύμφωνα με τη συσκευασία, περιέχει μικροσωματίδια που απορροφούν τη λιπαρότητα του προσώπου, προσφέροντας ματ αποτέλεσμα. Τα αντιμικροβιακά της συστατικά, από την άλλη,
σου εξασφαλίζουν προστασία από ερεθισμούς και μαύρα στίγματα. Επίσης τα φυσικά εκχυλίσματα που διαθέτει από μπαμπού σου παρέχουν μια λαμπερή και γεμάτη υγεία επιδερμίδα. 
  Ένα χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης μάσκας που χρησιμοποίησα είναι το έντονο άρωμα και το πρασινωπό χρώμα, το οποίο δικαιολογείται από τη πράσινη άργιλο. Παρόλα αυτά δεν
είναι ικανό να σε αποτρέψει από την εφαρμογή της. Από άποψη απόδοσης, το προϊόν ήταν αρκετά ικανοποιητικό. Είδα την επιδερμίδα μου όντως καθαρή και συγχρόνως αρκετά γεμάτη και ενυδατωμένη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί συνήθως προϊόντα που απευθύνεται σε λιπαρές\ μεικτές επιδερμίδες άρα και σε προβληματικές π.χ. με ακμή, είναι ιδιαίτερα δραστικά και παρέχουν βαθύ καθαρισμό που ταυτόχρονα δημιουργεί μια ξηρότητα. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη. Αντιθέτα, η μάσκα σεβάστηκε την επιδερμίδα του προσώπου μου και κάλυψε τις ανάγκες της χαρίζοντας μου και ενυδάτωση πέρα από καθαρισμό.
  Πέρα από την αναμφισβήτητή αποτελεσματικότητά του, το προϊόν σημειώνει κι άλλα συν, που προσωπικά θα με κάνουν να αναζητήσω ξανά όχι μόνο το συγκεκριμένο αλλά και τις υπόλοιπες εκδοχές του αλλά και επιλογές της σειράς. 
  Αρχικά είναι εντυπωσιακό το γεγονός πώς υπάρχει μια αρκετά μεγάλη γκάμα από διάφορες μάσκες προσώπου για κάθε είδος επιδερμίδας. Σε όποιο τύπο κι αν ανήκει η επιδερμίδα σου, πιστεύω
θα βρεις τη κατάλληλη για σένα και για τις ανάγκες σου. Μάλιστα, διακρίνονται οι συγκεκριμένες μάσκες σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες, αυτές της απολέπισης, της αναδόμησης, του καθαρισμού και της ενυδάτωσης. Κάτι που σε συνδυασμό με το παραπάνω δηλώνει πως πρόκειται για προϊόντα με στοχευμένη δράση.Η ποσότητα που διαθέτει είναι ένα άλλο τικ που σημειώνει αυτή η σειρά με τις μάσκες. Η κάθε συσκευασία-καρτέλα αποτελείται από δυο φακελάκια, όπου το καθένα περιλαμβάνει μια γενναιόδωρη ποσότητα, ίση με αυτή των 8ml. Αυτό από μόνο του σου επιτρέπει να κάνεις πολλαπλές χρήσεις ανά φάκελο -τουλάχιστον 2 πλούσιες εφαρμογές αν όχι 3-4 με ιδιαίτερη φειδώ.
 Τέλος, ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να τσεκάρεις είναι η προσιτή τιμή. Η κάθε καρτέλα κοστίζει 2,50ευρώ. Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα υπάρχει μια δεμένη προσφορά 1+1 δηλαδή αγοράζοντας 2 καρτέλες ( δηλαδή 4 φακελάκια) πληρώνει τη τιμή της μιας, που συμφέρει πολύ!

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ALOE PLUS NATURE COSMETIC
BODY BUTTER White Musk, των 200ml  

 Πλούσιο βούτυρο σώματος με οργανική aloe vera που υπόσχεται απαλή και βελούδινη επιδερμίδα σε όλο το σώμα. Βαθιά ενυδάτωση με ευχάριστο άρωμα white musk. Πρόκειται για ένα προϊόν που βρέθηκε τυχαία στα χέρια μου ως δώρο μηναίου γνωστού περιοδικού. Υπήρχε η επιλογή αρώματος ανάμεσα σ αυτό που διάλεξα και σε εκείνο με το μήλο &  τη κανέλα. Κι όπως πάντα το musk επαληθεύτηκε ως την ιδανική επιλογή.
 Όσο τολμηρό κι αν σου φαντάζει ένα προϊόν σώματος με υφή βουτύρου, αυτό έρχεται όχι απλώς να σου διαψεύσει κάθε ενδοιασμό αλλά και να σε μετατρέψει σε λάτρη αυτών. Η εφαρμογή του είναι εύκολη, απλώνεται γρήγορα μέσα σε 2-3 κινήσεις παρά την αρχική του στέρεη μορφή. Αγγίζει το σώμα και με τη πρώτη επαφή νιώθεις την ενυδάτωση. Απορροφάτε σχεδόν αμέσως. Ένα τέτοιο προϊόν  εξ ορισμού  απευθύνεται σε πολύ ξηρές επιδερμίδες  και όπως είναι λογικό δημιουργεί προσδοκίες για μια extra λιπαρότητα –πόσο μάλλον αν έχεις κανονική επιδερμίδα. Ωστόσο αυτό δε θα πρέπει να σε ανησυχεί, γιατί η λιπαρότητα που αφήνει είναι ελάχιστη, σε βαθμό δηλαδή που σου επιτρέπει σε πέντε λεπτά να ντυθείς.
 Πέρα από τη πλούσια ενυδάτωση, ξεχωρίζει για το απίστευτο άρωμά του. Απαλή διακριτική μυρωδιά αγκαλιάζει το σώμα σου και σου δίνει αυτή την αίσθηση καθαριότητας, εκείνη του σαπουνιού. Το άρωμα που σου χαρίζει μένει τουλάχιστον  3-4 ώρες μετά την εφαρμογή, γεγονός για ένα body butter φαντάζει τέλειο, μιας και το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η πλούσια ενυδάτωση. 
 H Aloe Plus Nature Cosmetic , η εταιρία δηλαδή προέλευσης του συγκεκριμένου Βody Butter, ισχυρίζεται πώς χρησιμοποιεί 100% οργανική Aloe Vera και τα προϊόντα της είναι paraben free. Kάτι που επιβεβαιώνει πως το συγκεκριμένο προϊόν φροντίζει και συγχρόνως σέβεται το σώμα σου και την επιδερμίδα του. Το πραγματικά εκπληκτικό είναι πώς υπάρχει μια γκάμα από προϊόντα, αρώματα και συνδυασμούς αυτών που θεωρώ πως θα ικανοποιήσει και τη πιο απαιτητική. Οι Συσκευασίες βγαίνουν σε εκδοχή των 50ml & 200ml. Kάτι αρκετά θετικό γιατί έτσι μπορεί να γίνει και μια απλή δοκιμή με ελάχιστο κόστος. Η τιμή της συγκεκριμένης συσκευασίας που έχω, δηλαδή των 200ml, κυμαίνεται γύρω στα 10 με 8 ευρώ με κάποια έκπτωση. Προσωπικά, προτείνω την αγορά του περιοδικού με τιμή που μόλις αγγίζει τα 5 ευρώ. Ωστόσο, η κανονική του τιμή μου μοιάζει λογική, αν σκεφτείς τη ποσότητα και την φυτική προέλευση του προϊόντος. Η εύρεσή του για αγορά στο μέλλον, ίσως με δυσκολέψει μιας και με μια πρώτη αναζήτηση μάλλον είναι διαθέσιμo μόνο σε ηλεκτρονικά καταστήματα καλλυντικών.