Σάββατο 23 Απριλίου 2016

 Reviews <3  

  Σήμερα θα σου μιλήσω για την ενυδατική που χρησιμοποιώ το τελευταίο καιρό. Η επιδερμίδα μου είναι ο ορισμός της μεικτής επιδερμίδας και αυτό πολλές φορές με μπλοκάρει σε θέματα περιποίησης και φροντίδας. Ένας λόγος που δεν είναι εύκολη περίπτωση αυτή της μεικτής είναι που συνδυάζει ανάγκες από σχεδόν όλους τους τύπους επιδερμίδας. Ευαισθησία, ερυθρότητα, ξηρασία και λιπαρότητα είναι τα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται είτε μεμονωμένα είτε όλα μαζί συγχρόνως, το καθένα σε διαφορετικά σημεία. Σε όλη αυτή τη κατάσταση, συχνά υπάρχουν και σπυράκια. Με λίγα λόγια πρέπει να γίνεται προσεκτική επιλογή προϊόντων για το πρόσωπο.
   Το τελευταίο καιρό, λόγω εποχής, η επιδερμίδα μου δεν είναι στα καλύτερά της. Εμφανίζονται όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και μάλιστα σε έντονο βαθμό. Στη  σταδιακή βελτίωση που διακρίνω, θεωρώ πως οφείλεται σε δυο προϊόντα που χρησιμοποιώ το διάστημα αυτό.
   Πρόκειται για  δυο προϊόντα από την εταιρεία Bioderma. H εταιρεία αυτή φημίζεται για το νεράκι  καθαρισμού, το οποίο λειτουργεί και ως προϊόν ντεμακιγιάζ. Σε συνδυασμό με αυτό το νεράκι, χρησιμοποιώ και την αντίστοιχη ενυδατική κρέμα. Η σειρά που επέλεξα είναι η Hydrabio και είναι κείνη με τη γαλάζια συσκευασία που απευθύνεται σε ευαίσθητες επιδερμίδες.


   Στόχος της είναι να επαναφέρει τη φυσική ενυδάτωση του προσώπου σεβόμενη πάντα την ευαισθησία που μπορεί να εμφανίζει η συγκεκριμένη περιοχή. Πέρα από τη στοχευμένη της δράση, είναι σημαντικό να σου πω πως η ενυδατική της σειράς αυτής βγαίνει σε 2 version. Για πολύ ξηρό δέρμα (Riche) ή για κανονικό προς μεικτό (Legere). To γεγονός αυτό δημιουργεί τη προσδοκία πως πρόκειται για ένα εξειδικευμένο προϊόν, κι έτσι είναι.
   Η ενυδατική που επέλεξα ήταν σαφώς η  Legere, την οποία τη ξεχώρισα για τη λεπτόρρευστη υφή της και το διακριτικό άρωμά της. Είδα την επιδερμίδα μου από την πρώτη στιγμή να αλλάζει. Από τη πρώτη εβδομάδα εφαρμογής, η ενυδάτωση του προσώπου βελτιώθηκε, οι κοκκινίλες ελαττώθηκαν και η ξηρότητα χάθηκε εντελώς. Με τη λιπαρότητα να ελέγχεται, φυσικό επακόλουθο ήταν και να μειωθούν τα σπυράκια μου. Η εν λόγω ενυδατική προσώπου δεν διαθέτει αντηλιακή προστασία αλλά μπορεί να χρησιμοποιεί εύκολα και γρήγορα για βάση στο μακιγιάζ σου.


   Σε συνδυασμό με τη δράση της ενυδατικής κρέμας, ήρθε το νεράκι καθαρισμού που βοήθησε αρκετά στην όλη διαδικασία. Η χρήση του μπορεί να γίνει μεμονωμένα ως ξεκάθαρα προϊόν καθαρισμού & ντεμακιγιάζ αλλά και συμπληρωματικά ως ένα είδος λοσιόν. Προσωπικά, μου ταίριαξε σα λοσιόν, για τα υπολείμματα από ακαθαρσίες και μακιγιάζ. Αλλά και στις δυο περιπτώσεις κάνει εξαιρετική δουλειά, αφαιρεί το μακιγιάζ των ματιών,των χειλιών αλλά και του προσώπου σα μαγνήτης, είτε το χρησιμοποιείς εξ αρχής είτε στο τελείωμα του ντεμακιγιάζ.


   Σου προτείνω να τα τσεκάρεις τα συγκεκριμένα προϊόντα της σειράς αυτής ,καθώς συνδυάζουν την εγγύηση μιας γνώστης εταιρείας που τη συστήνουν οι δερματολόγοι και τη βρίσκεις  σε φαρμακεία και  τη δυνατότητα να βρεις ακριβώς αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας. Από άποψη τιμής, η εταιρεία – είναι αλήθεια- πως δε φημίζεται για τις προσιτές της τιμές, χωρίς να σημαίνει ότι είναι απαγορευτικές. Να έχεις στο νου σου πώς κατά καιρούς υπάρχουν πολύ συμφέρουσες προσφορές από τη συγκεκριμένη εταιρεία που συνδυάζουν προϊόντα για μια ολοκληρωμένη περιποίηση. Κατά τη γνώμη μου, σου προτείνω να τσεκάρεις στο skroutz.gr για να βρεις τη καλύτερη τιμή σε ηλεκτρονικό φαρμακείο, αλλά και να μην αποκλείσεις τη περίπτωση του φαρμακείου της γειτονιάς σου. Εγώ βρήκα το σετ με την ενυδατική κρέμα του προσώπου & το νεράκι καθαρισμού μόλις στα 14 ευρώ από φαρμακείο στο κέντρο της πόλης. 

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Girl on Fire

 Hey! Σήμερα σου έχω ετοιμάσει να σου παρουσιάσω ένα τραγούδι από την Alicia Keys, μια Αμερικανίδα με πολύ ταλέντο και γοητεία. Το τραγούδι που επέλεξα να μοιραστώ μαζί σου είναι το «Girl on fire» που στα ελληνικά μεταφράζεται Το κορίτσι στη φλόγα ή αλλιώς το φλογερό κορίτσι.
 Πρόκειται για ένα παλιό της τραγούδι που κινείται στα ποπ μονοπάτια με ιδιαίτερη ενορχήστρωση & συνδυασμούς από ήχους πολλών οργάνων. Η φωνή της σ αυτό το τραγούδι αναδεικνύεται αν και στιχουργικά δεν εντυπωσιάζει.Το συγκεκριμένο κομμάτι το ανακάλυψα πρόσφατα. Γενικά συνηθίζω να αναζητώ παλιές εκτελέσεις, συλλογές & playlists στο Youtube.Κι από τότε κόλλησα μαζί του.
 Είναι από εκείνα τα τραγούδια που  είναι αποθηκευμένα στο κινητό σου & παίζουν  ασταμάτητα. Τα ακούς ακόμα και στο δρόμο περπατώντας και νιώθεις μάλιστα ότι παίζεις σε Video Clip.Προσωπικά θεωρώ πως είναι ένα κομμάτι δυνατό που παραδόξως μου προκαλεί μια χαλαρωτική ένταση. Σα να μου υπόσχεται ότι όλα θα γίνουν με το έναν ή με τον άλλον τρόπο. Αρκεί να κρατήσεις αναμμένη τη φλόγα σου!



 Σε αυτό, καθοριστικό ρόλο παίζει το official Video Clip. Σύμφωνα με το story του, είναι μια γυναίκα που από το πρωί μέχρι και το βράδυ είναι απασχολημένη. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της μέρας αλλάζει αλλά και συνδυάζει ρόλους. Είναι συγχρόνως η τρυφερή μαμά, η κλασσική νοικοκυρά , η σκληρή επαγγελματίας & η ελκυστική σύζυγος. Κοινός παρανομαστής σε όλα αυτά είναι η φλόγα της γυναικείας φύσης που σου επιτρέπει να είσαι και να κάνεις τα πάντα. Έτσι, η γυναίκα αυτή μεταμορφώνεται συνεχώς εξαιτίας του πάθος τους για τον έρωτα και την ίδια τη ζωή. Για αυτή τη φλόγα λοιπόν μας μιλάει η κατά άλλα πανέμορφη Alicia Keys.
 Σου το προτείνω να το ακούσεις ώστε να περάσει ακόμα πιο γρήγορα αυτή την εβδομάδα.
Κάλο υπόλοιπο εβδομάδας  J

Νανά Μιχ, 

πολλά Μουάτς!



Σάββατο 16 Απριλίου 2016

«Πήρα κόκκινα γυαλιά»

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/14844789/?claim=urweyez4nqn">Follow my blog with Bloglovin</a>

  Αυτή τη φορά θα σου ποστάρω μια ακόμα αγαπημένη μου σειρά που παρακολουθούσα πριν χρόνια, όταν ήμουν μαθήτρια. Πρόσφατα, βρέθηκα μπροστά της τυχαία και ξανακόλλησα. Έτσι, λοιπόν, σήμερα θα σου γράψω για τη σειρά του Alpha  «Πήρα κόκκινα γυαλιά» που πρωτοπαίχτηκε τη σεζόν 2007-08. Η σειρά αυτή παιζόταν κάθε Δευτέρα και θυμάμαι πως ήταν ο μόνος λόγος να ανυπομονώ για τη κατά τα άλλα τόσο μισητή μέρα της σχολικής εβδομάδας. Αποτελείται από έναν & μοναδικό κύκλο που περιέχει 29 επεισόδια.
  Μέσα σ αυτά, μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε τρεις γυναίκες τόσο ίδιες & τόσο διαφορετικές μεταξύ τους. Τη Σάντυ, τη Μαριάννα & την Αλεξάνδρα. Η πρώτη είναι τελειόφοιτη μαθήτρια του Λυκείου, η δεύτερη είναι η 35χρονη δυναμική μητέρα της & η τελευταία είναι η γιαγιά του σπιτιού που φτιάχνει τα πιο νόστιμα κουλουράκια της Αθήνας.


   Οι τρεις αυτές γυναίκες ζουν στο ίδιο σπίτι δίχως αρσενικά. Όλα ξεκινούν από την απόλυση της Μαριάννας που γίνεται αφορμή να έρθουν τα πάνω κάτω στις ζωές τους. Συγκεκριμένα, αυτό που ταράζει τα νερά είναι η απόφασή της να συνεχίσει ακριβώς από το σημείο που σταμάτησε πριν ξεκινήσει να δουλεύει, δηλαδή πριν 17 χρόνια.
   Τότε- όντας άριστη μαθήτρια- εγκατέλειψε τη τελευταία χρονιά του σχολείου & μαζί της και τις εισαγωγικές. Κι αντί για τα βιβλία, βρέθηκε με ένα παιδί στην αγκαλιά, αναγκασμένη να βγει στην αγορά εργασίας με βοηθό πάντα  τη μαμά Αλεξάνδρα. Με λίγα λόγια, τώρα -στα 35 της ,αποφασίζει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα & να.. σπουδάσει!
  Κάπως έτσι, η Μαριάννα κάθεται ξανά στα θρανία ως συμμαθήτρια της κόρης της στο φροντιστήριο. Και εκεί ακριβώς είναι που ξεκινάνε τα παρατράγουδα… και οι δυο γνωρίζουν τον απόλυτο έρωτα! Η Μαριάννα ερωτεύεται τον κατά πολύ νεότερό της, καθηγητή Αρχαίων, Δημήτρη. Ενώ η Σάντυ βρίσκει τον έρωτα στα μάτια ενός άλλου καθηγητή, του Σάκη, που τυχαίνει να είναι επίσης καθηγητής τους αλλά & ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου.
    Ανάμεσα σε αναγνωρίσεις ρημάτων, κλίσεις ανωμάλων & μεταφράσεις σε Αρχαία & Λατινικά, βλέπουμε την μπερδεμένη αλλά συγχρόνως τόσο απολαυστική εξέλιξη του έρωτα της Μαριάννας με το Δημήτρη & της Σάντυ με το Σάκη. Διαφορές ηλικίας, προβλήματα & παρεξηγήσεις δίνουν και παίρνουν. Τι γίνεται όμως όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται; Και οι τρεις γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με ίντριγκες, συγκρούσεις και σοβαρές αποφάσεις; Κι όλα αυτά με φόντο τον φτερωτό θεό & τις Πανελλήνιες.
   Από τη πρώτη στιγμή, η σειρά αυτή ξεχωρίζει. Το φρέσκο και νεανικό γεμάτο έρωτα & διάβασμα story είναι αρκετό για να σε πείσει. Αν σκεφτείς ότι σου φέρνει στο μυαλό ανάλογες αναμνήσεις και εμπειρίες από τα μαθητικά σου χρόνια, υπάρχει κάποιο είδος ταύτισης. Αυτή η ρεαλιστική προσέγγιση του σχολείου, των διαγωνίσματος & των εξετάσεων σου είναι αναμφίβολα οικεία. Μάλιστα σ’ αυτήν ακριβώς οφείλεται και η ύπαρξή αυτού του post  .
  Πέρα από το all time classic χτυποκάρδι ανάμεσα σε καθηγητή και μαθήτρια, η σειρά αυτή έρχεται επάξια να αντικαταστήσει τις αμερικάνικες κομεντί με φόντο το κολλέγιο, προσαρμοσμένο πάντα στα ελληνικά δεδομένα. Μάλιστα, πρέπει να σου τονίσω ότι το σενάριο όχι μόνο είναι αξιοπρεπέστατο & καλοδουλεμένο αλλά προβάλλει υπέροχες ιδέες & μηνύματα-που προσωπικά με αγγίζουν.
  Αρχικά η σειρά περιστρέφεται γύρω από το γυναικείο δυναμισμό που απαιτεί η μονογονεϊκή οικογένεια της σύγχρονης κοινωνίας. Επίσης προβάλλεται η αναγκαιότητα της μόρφωσης και η ανάγκη για αυτοολοκλήρωση μέσω αυτής. Τέλος, προάγει μια αισιόδοξη αίσθηση για την δεύτερη ευκαιρία σε όλους τους τομείς. Δεύτερη ευκαιρία στις σπουδές, στην αγάπη & τον έρωτα ακόμα και την ίδια τη ζωή.
    Πέρα απ όλα αυτά, μεταδίδονται μηνύματα για αυτόν τον άθλο που λέγεται «Πανελλαδικές» & το νεανικό έρωτα που γίνεται η σκιά των πιο όμορφων & ανέμελων χρόνων, αυτών του σχολείου. Ωστόσο, γίνονται αρκετές ρεαλιστικές αναφορές για τη σημασία των σπουδών πόσο μάλλον με βάση την ελληνική πραγματικότητα.
   Απ’ τις λίγες φορές που σε σύγχρονη ελληνική τηλεοπτική σειρά ο έρωτας πρωταγωνιστεί συγχρόνως σε διαφορετικές ηλικίες και πάνω στα θρανία, γι αυτό πιστεύω αξίζει να της ρίξεις μια ματιά. 



Υ.Γ : Τσέκαρε το τραγούδι των τίτλων https://www.youtube.com/watch?v=8C2Z3wDTKKg  , είναι το ομότιτλο τραγούδι του Κραουνάκη σε εκτέλεση των Émigré. & Αν θες να δεις τα επεισόδια κλίκαρε στο

Υ.Γ 1:  I © Θεωρητική!
Υ.Γ2 : Ένα like για τους φιλολόγους της σειράς (ακόμα δε μπορώ να απαντήσω στο δίλλημα Δημήτρης ή Σάκης, αν μπορείς εσύ θέλω να το μοιραστείς μαζί μου)
Υ.Γ3 : Ένα dislike για το ταμπού Έρωτας- Γ’Λυκείου- Πανελλήνιες!
Υ.Γ4 : Ένα καλό κουράγιο στα παιδιά που φέτος δίνουν Πανελλαδικές J


Με πολλά Μουάτς,
Νανά Μιχ 



Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Reviews 
Κηραλοιφή με χαμομήλι και καλέντουλα

 Τα τελευταία χρόνια όλο ένα και περισσότερο στρεφόμαστε σε φυτικά προϊόντα με φυσικά συστατικά που στερούνται βλαβερές ουσίες, καινοτόμες επεξεργασίες και συντηρητικά. Αυτή η τάση παρουσιάζεται τόσο στο χώρο της φροντίδας όσο και των καλλυντικών.
  Σ αυτή την επιλογή αποφάσισα να κινηθώ κυρίως για την περιποίησή μου. Αναζήτησα λοιπόν αρχικά σε καταστήματα και σε beauty blogs διάφορες προτάσεις και κατέληξα σε ένα συστατικό το μελισσοκέρι. Οι κρέμες όπου περιέχουν σε υψηλή περιεκτικότητα το θαυματουργό αυτό συστατικό, είναι γνωστές ως κηραλοιφές.
  Έτσι μπήκα στο πειρασμό και δοκίμασα. Συγκεκριμένα επέλεξα από ένα κατάστημα "άρωμα όνειρον " στη πόλη της Θεσσαλονίκης, μια κηραλοιφή με χαμομήλι και καλέντουλα. Από τα συστατικά της καταλαβαίνεις πως η στοχευμένη της δράση είναι καθαρά καταπραϋντική πέρα από ενυδατική. Αναμφίβολα, είναι ένα προϊόν για ευαίσθητες επιδερμίδες, χωρίς αυτό να είναι περιοριστικό.
  Θα ξεκινήσω λέγοντάς σου πως η κρέμα αυτή είχε το χαρακτηριστικό χρώμα του φυσικού κεριού της μέλισσας και την αντίστοιχη & απίστευτη μυρωδιά. Σου φτιάχνει τη διάθεση με το που ανοίγεις το καπάκι.
  Η υφή της ήταν πλούσια και αρκετά λιπαρή, κάτι που ήταν αναμενόμενο λόγω της φύσης του προϊόντος. Για τον λόγο αυτό και τη χρησιμοποίησα ως «κρέμα νυκτός», μιας και σα βάση για το μακιγιάζ δεν ενδείκνυται.  
  Είδα το πρόσωπό μου να ενυδατώνεται χωρίς να επηρεάζεται η λιπαρότητά του. Ως μικτή – λιπαρή επιδερμίδα με αρκετές ευαισθησίες, μπορώ να σου πω πως όχι μόνο δεν επιδείνωσε τη λιπαρότητα αλλά με βοήθησε με κοκκινίλιες και σπυράκια. Από τη πρώτη χρήση είδα το πρόσωπο μου βελτιωμένο και αρκετά αναζωογονημένο.


  Πέρα από αυτή τη χρήση, θαυμαστά αποτελέσματα είδα και στο σώμα. Σε περιοχές όπως η πλάτη, οι ώμοι και οι αγκώνες ενυδατώθηκαν καθώς παρατήρησα και μείωση στη τοπική ακμή. Επίσης, την εφάρμοσα και σε παλιό έγκαυμα και αναμφίβολα υπήρξε διαφορά στη όψη του σημαδιού. Διαφορά στη όψη είδα και σε παλιές ραγάδες. Ενώ πρέπει να σου πω πως κάνει εξίσου εξαιρετική δουλειά για εφαρμογή σε ευαίσθητες περιοχές -όπως το άνω χείλος και την αντίστοιχη των φρυδιών- μετά από την αποτρίχωση. Τέλος σου προτείνω ανεπιφύλακτα τη χρήση σα βάλσαμο χειλιών κυρίως για τις βραδινές ώρες του ύπνου.
  Όπως καταλαβαίνεις έμεινα ιδιαίτερα ευχαριστημένη με τη συγκεκριμένη κηραλοιφή. Το προϊόν αυτό με κατέστησε λάτρη της φιλοσοφίας των κηραλοιφών. Αν μάλιστα σκεφτείς κανείς πώς έρχεται σε μια συσκευασία των  50ml, ότι χρειάζεσαι ελάχιστη ποσότητα και πως είναι ιδιαίτερα οικονομική  (6ευρώ), τότε πείθεσαι για αυτό το πολυχρηστικό προϊόν.

  
 S1ngles

  Αυτή τη φορά θα σου μιλήσω για τη μια σειρά που τη θυμήθηκα πρόσφατα και δεν είναι άλλη από τη S1ngles του Mega. Πρόκειται για μια σειρά την οποία την παρακολουθούσα  όταν παιζόταν αλλά ακόμα και τώρα σε επαναλήψεις. Αποτελείται από τέσσερις κύκλους επισοδείων, το S1ngles 1, S1ngles 2 και S1ngles 21/2 & 3. Το story – όπως μαρτυρεί και ο τίτλος – έχει να κάνει με την εργένικη ζωή νεαρών ατόμων που διανύουν τη 3η δεκαετία της ζωής τους.
  Η συνέχεια του πρώτου κύκλου (2004-05) απ’ ότι θυμόμουν και τσέκαρα ήλθε μετά από ένα χρόνο απουσίας (2006-07), ενώ οι δυο τελευταίοι παίχτηκαν την ίδια σεζόν, δηλ 2007-2008. Προσωπικά θεωρώ πως ο πρώτος κύκλος ήταν ο καλύτερος με διαφορά, έχοντας καθαρά στοιχεία μιας κομεντί με μερικά-όσα χρειάζονται από διακριτικό χιούμορ. Στους επόμενους κύκλους νομίζω πως η πλοκή περιπλέκεται αρκετά με πολλά φάουλ και με υπερβολικό χιούμορ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει και καλά στοιχεία. Για τους λόγους αυτού, θα σου μιλήσω για τον πρώτο κύκλο όπου και ξεχώρισα.
  Στο πρώτο κύκλο, μας συστήνονται οι ήρωες μέσα από μια αλληλουχία συμβάντων και κοινών καταστάσεων που τους συνδέει. Έτσι, η Μάρω, ο Ορέστης, η Ράνια , ο Λουκάς, η Λίλα και ο Αρθούρος προσπαθούν να μάθουν πως στο καλό λειτουργεί η ζωή εκεί έξω, αν υπάρχει τελικά αληθινή αγάπη , αν ο έρωτας έχει μόνο happy end και ποιος είναι ο σκοπός όλων αυτών.
 Οι πρωταγωνιστές αποτελούν σταδιακά μια παρέα, από την οποία προκύπτουν σχέσεις έρωτες και αγάπες. Ας μιλήσουμε λίγο για αυτούς:
  Η Μάρω είναι η κλασσική κοπέλα που μεγαλώνει με όνειρο-σκοπό να ντυθεί νύφη και να κάνει οικογένεια. Προσπαθεί, μάλιστα να τα πραγματοποιήσει όλα αυτά κάτω από την επικριτική ματιά της μητέρας της & της αδερφής της. Σκοπεύει να παντρευτεί τον Πέτρο, ένα τύπο που σημειώνει αρκετά τικ στη λίστα του ιδανικού γαμπρού αλλά αποδεικνύεται πως δε τον ξέρει τόσο καλά όσο η ίδια πιστεύει. Όμως όλα αυτά ανατρέπονται, όταν στο δρόμο της θα συναντήσει τον Ορέστη. Ο Ορέστης είναι ο τυπικός εργένης. Ζει μόνος, ασυνεπής στη δουλειά του και αλλάζοντας τις γυναίκες σα τα πουκάμισα. Πρόκειται για εκείνους τους εργένηδες που έχουν την ελευθερία τους ως σημαία ύπαρξης και έχουν αναπτύξει ολόκληρη ιδεολογία γύρω από τη αυτή. Η σχέση τους μοιραία & καταστροφική ταυτόχρονα.
  Η Ράνια είναι το ακριβώς αντίθετο από τη Μάρω, αν και φίλες. Είναι ο ορισμός της ανεξάρτητης γυναίκας. Καριερίστα, κυνική, απρόσιτη και αρκετά μοναχική. Συνηθισμένη να ζει μόνη της δίχως σύντροφο & φίλους. Απενεργοποιημένη από κάθε συναισθηματική λειτουργία, χρησιμοποιεί τη σκληρή λογική. Όλα αυτά θα τα αλλάξει ο Λουκάς, ο πιο ισορροπημένος χαρακτήρας της σειράς- κατά τη γνώμη μου. Ρεαλιστής, γοητευτικός και αρκετά επίμονος.
  Η παρέα των κοριτσιών έρχεται να συμπληρωθεί με τη Λίλα. Η αρσενική version  του Ορέστη. Χαριτωμένη, θετική με εκρηκτικό ταπεραμέντο και αρκετά ανοιχτή στις προκλήσεις. Λατρεύει τους φίλους της και τα αρσενικά. Από την άσωτη ζωή θα έρθει να τη βγάλει ο Αρθούρος, ο κολλητός του Ορέστη. Πρόκειται για ένα παράξενο άτομο. Κλειστός χαρακτήρας που κεκεδίζει και έχει τρομερές φοβίες & ανασφάλειες. Βασικός παράγοντας άγχους ο πατέρας του και η απώλεια της μητέρας του.
  Μέσα από αυτή τη ποικιλία αντιφατικών χαρακτήρων & με αφορμή τα διάφορα περιστατικά των πρωταγωνιστών αλλά και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν, η Ράνια παρουσιάζει κάποιες ιδέες της με μορφή κανόνων, γνωστοί ως «Θεωρίες της Ράνιας». Οι περισσότερες από αυτές θεωρώ πως αποτελούν οδηγό επιβίωσης για το σημερινό κόσμο, των κόσμο των S1ngles.
 Στο τέλος του κύκλου αυτού, αν και μένουν κάποια αναπάντητα ερωτήματα, καταλήγει πώς η μοναξιά που χαρακτηρίζει – αδίκως κάποιες φορές τη φάση ενός S1ngles ίσως τελικά δεν είναι τόσο πακέτο αλλά μια φυσιολογική κατάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης. Μάλιστα αποτελεί αναμφισβήτητα μια επιλογή-στάδιο πριν τη σύναψη σχέσης, άλλωστε η μονάδα προηγείται από τη δυάδα. Καλώς ήρθες στο κόσμο των S1ngles, λοιπόν!

Υ.Γ: Όλα τα επεισόδια της σειράς θα τα βρεις https://www.youtube.com/watch?v=rCIdt7wmUv4&list=PLl22dCYM6x23E8m8absS7rr5zmKWeqGP3
Τσέκαρε και το τραγούδι των τίτλων: https://www.youtube.com/watch?v=21i1OoESKls&nohtml5=False

Υ.Γ1: Ένα like στην ιστορία της Ράνιας και του Λουκά ©

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Monthly Favourite - Routine #1
March 2016

Άλλος ένας Μάρτης αναποφάσιστος πέρασε και έρχεται ο Απρίλης με φόρα να μας αποδείξει πως η άνοιξη είναι εδώ και πως το καλοκαίρι δεν αργεί. Λοιπόν, ο μήνας που πέρασε είχε τα πάντα, όπως θα δεις στη λίστα μου με τα αγαπημένα του μήνα. Ας αρχίσουμε, λοιπόν:

© Skinnenergy, break free -  oily skin, Bioten
©Daily clean, advanced, Ντεμακιγιάζ Bi- Phase για μάτια & χείλη, Septona
©Oleo intense, thermos care treatment 2 minutes για αφυδατωμένα μαλλιά, Syoss
©Κρέμα προσώπου ελαφριάς υφής με χρώμα, SPF 30 με θαλάσσια λεβάντα & πρόπολη, Apivita
©Mirror Shine Spray-Daily Shine,For all  hair types, Advance Technique, AVON
© Extra Delicate- Powder Fresh,24h Deo spray 100% protection, Neutro Roberts

Skinnenergy, break free, για oily skin της Bioten
Μια ενυδατική με ελάχιστη προστασία από τον ήλιο που μου χάρισε απλόχερα ενυδάτωση χωρίς γυαλάδα. Ικανοποιητική βάση για το μεικ απ, ιδίως αν ήταν ελαφριάς μορφής. Ματ αποτέλεσμα, ό.τι πρέπει για τις συννεφιασμένες  μέρες του Μάρτη.

Daily clean, advanced, Ντεμακιγιάζ Bi- Phase για μάτια & χείλη της Septona
Ένα διφασικό νεράκι για ντεμακιγιάζ ματιών & χειλιών με ειδικό λαδάκι που φροντίζει τις βλεφαρίδες μου. Ήρθε και αντικατέστησε επάξια το αντίστοιχο της Garnier. Μάλιστα αποδείχθηκε και πιο αποτελεσματικό, αφού αφαιρούσε εύκολα & γρήγορα από ελαφρύ μακιγιάζ ματιών μέχρι το πιο βαρύ-βραδινό. Ένα ακόμα point, μιας και αφαιρούσε χωρίς τρίψιμο και την αδιάβροχη μάσκαρα.







Oleo intense, thermos care treatment 2 minutes για αφυδατωμένα μαλλιά της Syoss
Μια δίλεπτη μάσκα μαλλιών ως θεραπεία για ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα μαλλιά. Με πλούσιο & ευχάριστο άρωμα, πρόσφερε κάθ΄όλη τη διάρκεια του Μαρτίου ενυδάτωση στα μαλλιά μου. Τρίβοντας μια γενναιόδωρη ποσότητα στις παλάμες μου, άπλωνα από λίγο πιο πάνω από τη μέση και σε όλο το μήκος των μαλλιών μου μέχρι τις ταλαιπωρημένες άκρες. Η ενυδάτωση εμφανή ακόμα και στο χτένισμα μετά από το λούσιμο. Μπορείς τσεκαρισμένα να κλέψεις στο χρόνο, αν θεωρείς πως το έχουν ανάγκη τα μαλλιά σου.




Κρέμα προσώπου ελαφριάς υφής με χρώμα, SPF 30 με θαλάσσια λεβάντα & πρόπολη της Apivita
Για τις ηλιόλουστες μέρες του μήνα, προτίμησα ένα νέο απόκτημα. Η αντηλιακή της Apivita ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν. Με αρκετά καλή κάλυψη & με υψηλή για τη πόλη και την εποχή  προστασία από τον ήλιο, δε μπορούσε να μη μπει στα αγαπημένα μου. Λεπτόρρευστη και αρκετά ενυδατική έμενε για τουλάχιστον 10ωρο στο πρόσωπό μου. Με μια πούδρα για σετάρισμα, χάριζε ματ αποτέλεσμα που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από ένα Foundation.





Mirror Shine Spray-Daily Shine,For all  hair types, Advance Technique της AVON
Ένα spray- σύμμαχος που μου χάριζε λάμψη στα μαλλιά μου όλο το Μάρτη.  Αν και διαθέτει έντονο άρωμα, κάνει ακριβώς αυτό που ισχυρίζεται και αντίστοιχα αυτό που είχαν ανάγκη τα μαλλιά μου. Ταλαιπωρημένα & θαμπά χρειάζονταν μια δόση λάμψης ώστε να ολοκληρωθεί η φροντίδα και η περιποίησή τους. Δεν αρκεί να είναι υγιή τα μαλλιά μας αλλά και να φαίνονται.








Extra Delicate- Powder Fresh,24h Deo spray 100% protection της Neutro Roberts
Μια συμμαχία που θα κρατήσει -πιστεύω- για πολύ καιρό. Χωρίς αλκοόλ & ουσίες που εγκλωβίζουν τον ιδρώτα, μου χάριζε προστασία και αίσθηση φρεσκάδας. Με απαλό-αλλά με διάρκεια- άρωμα πούδρας, ήρθε και αντικατέστησε μέχρι το καθημερινό μου άρωμα.