Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Homemade Face Peeling\ Scrub

 Το peeling είναι βασικό βήμα ενός καλού & ολοκληρωμένου καθαρισμού προσώπου. Ουσιαστικά η εφαρμογή του είναι εκείνη που εξασφαλίζει το βάθος στο καθαρισμό, γι αυτό και είναι σημαντικό και απαραίτητο βήμα, αυτό με το peeling. Η απουσία του ισοδυναμεί με έναν επιφανειακό καθαρισμό προσώπου.
 Σήμερα λοιπόν θα μοιραστώ μαζί σου μια σπιτική συνταγή για peeling προσώπου. Μου την έμαθε η μαμά μου, όταν ήμουν γύρω στα 14. Έχω την αίσθηση ότι η βασική δομή της συνταγής είναι λίγο πολύ γνωστή, εξαιτίας των βασικών συστατικών που δεν είναι άλλα από τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη & το ελαιόλαδο. Ωστόσο πιστεύω ότι αξίζει να στη postάρω. Έχουμε και λέμε:

Συστατικά:
©       1 κουταλιά της σούπας ζάχαρης (λευκή κρυσταλλική)
©       2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
©       1 ½  κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
©       Ελάχιστο μέλι (κυρίως για ξηρή επιδερμίδα)
©       ½  πρέζα κανέλα  (για μεικτή – λιπαρή επιδερμίδα)


Οδηγίες παρασκευής:
©       Αναμειγνύεις όλα τα συστατικά ανακατεύοντάς τα μέχρι ως ότου γίνουν  μια ομοιόμορφη  πάστα.


Τρόπος εφαρμογής:
©       Εφαρμόζεις σε όλο το πρόσωπο, περνώντας τη πάστα με κατεύθυνση κάτω προς τα πάνω αποφεύγοντας τη περιοχή των ματιών. Στη συνέχεια, αρχίζεις με απαλές κυκλικές κινήσεις να κάνεις μασάζ σε όλο το πρόσωπό σου δίνοντας έμφαση στη ζώνη Τ. Ένα extra tip  είναι να εναλλάσσεις τη φορά κατεύθυνσης των κυκλικών κινήσεων. Από αριστερά προς τα δεξιά και το αντίστροφο.


 Προσωπικά, χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο  peeling  ως εναλλακτική όταν ξεμένω από κάποιο αντίστοιχο του εμπορίου. Είναι ιδιαίτερά οικονομικό και φυσικό. Τα συστατικά που περιλαμβάνει έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα και μάλιστα βρίσκονται στο ντουλάπι  της κουζίνας μας.



Υ.Γ.: Ελπίζω να την ακολουθήσεις και να μου εμπιστευτείς τις εντυπώσεις σου. Άραγε έχεις κάποια παρόμοια συνταγή;

Πολλά Μουάτς,
Νανά Μιχ ©

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Σκιά Ματιών- Compact Eyeshadow,Keenwell, No2  

  Hey hey! Κάπου ανάμεσα σε βουτιές και σε ηλιοθεραπείες, ξέκλεψα χρόνο για να σου μιλήσω για ένα προϊόν που κέρδισα σε ένα διαγωνισμό στο Youtube. Πιστεύω ότι όσο μοιράζεσαι τη τύχη σου & μιλάς για αυτήν  τόσο αυτή μένει κοντά σου.
  Αρχικά να σου πω ότι έλαβα μέρος σε ένα διαγωνισμό στο κανάλι του Gabriel D. Alex, ενός νέου Youtuber  του Βορρά τον οποίο τον ανακάλυψα τυχαία & σχετικά πρόσφατα. Από τη στιγμή που ξεκίνησα να τον παρακολουθώ, ομολογώ πως κάθε φορά που ανεβάζει videακι τρέχω να το κλικάρω. 



Με κωμική διάθεση αναφέρεται σε απλά &καθημερινά  θέματα και έτσι δίνει μια ευχάριστη νότα στο σερφάρισμα του Youtube. Με θεσσαλονικιώτικο κέφι και τρομερό χιούμορ σου φτιάχνει τη μέρα. Κάπου ανάμεσα στα « χαλαρά » και στο « βρε μπακαλιάρε..», συχνά αναφέρεται σε κάποια άλλα θέματα και τα σχολιάζει με ιδιαίτερη ευαισθησία & ωριμότητα. Θα τα διακρίνεις όλα αυτά πιστεύω από τα πρώτα video.  Μάλιστα είχα τη τύχη να τον γνωρίσω κι από κοντά κι έχω να σου πω ότι είναι ένα άτομο με περίσσιο χιούμορ που σε κάνει να νιώθεις άνετα μαζί του από το πρώτο λεπτό και είναι ακριβώς αυτό που βλέπεις στην οθόνη σου. Σου προτείνω λοιπόν να κάνεις μια εγγραφή στο κανάλι του για να μη χάνεις όσα έχει να σου πει.   


 Ο διαγωνισμός ήταν απλός και είχε πολύ φιλικούς όρους όποτε και συμμετείχα αμέσως μόλις είδα το αντίστοιχο Videάκι. Το γεγονός ότι είχε ως έπαθλο προίόντα μακιγιάζ ήταν απλώς δελεαστικό.
Συγκεκριμένα κέρδισα μια σκιά για τα μάτια σε μια πολύ ενδιαφέρον  nude  απόχρωση. Το χρώμα κινείται ελαφρώς στους καφέ-ροζ υποτόνους με διάθεση κάπως Bonze . Θα στο περιέγραφα μάλλον ως  ένα ροζ- μπεζ- ροδακινί, σομόν με αρκετές περλέ λάμψεις που δίνει την αίσθηση του χρυσού.    Προέρχεται από μια ισπανική εταιρία που ονομάζεται Keenwell  & εδρεύει στη Μπαρτσελόνα. Η συσκευασία  είναι απλή, πρακτική & σικάτη.



Περιέχει τη  ποσότητα  των 4gr η οποία για ένα τέτοιο προϊόν είναι ικανοποιητική. Η υφή της είναι αρκετά κρεμώδης χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έχει και αντίστοιχη σύσταση. Με πουδρένια σύσταση λοιπόν, εφαρμόζεται με ευκολία στα βλέφαρα σου. Μπορείς μάλιστα για να επιτείνεις την-έτσι κι αλλιώς καλή διάρκειά της, να την συνδυάσεις με μια βάση ματιών. Σε αυτή τη περίπτωση θα σε εντυπωσιάσει και η Full χρωματική απόδοση. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις  να δημιουργήσεις υπέροχους συνδυασμούς και γενικά εκθαμβωτικά μακιγιάζ ματιών. Πρέπει να έχεις στο νου σου ότι η ένταση του χρώματος κτίζεται.


 Προσωπικά τη χρησιμοποιώ κυρίως ως μια σκιά-βάση σε όλο το βλέφαρο που δίνει ένα απλό & χαριτωμένο χρώμα. Πολλές φορές μένω μόνο σ αυτήν γιατί δίνει ένα φυσικό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Επίσης, τη χρησιμοποιώ στα βραδινά μακιγιάζ  για την εσωτερική γωνία που δίνει το αποτέλεσμα «δάκρυ» και  προσφέρει άλλη διάσταση στο βλέμμα. Τέλος να σου πω ότι συχνά είναι η σκιά- blending. Το ουδέτερο χρώμα σου επιτρέπει να παίξεις με τις υπόλοιπες σκιές και  να αποφύγεις το σκληρό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ των ματιών σου.  Τέλος είναι μια ιδανική επιλογή για κάτω από το φρύδι καθώς και μια πολύ καλή εναλλακτική για hilighter.



Υ.Γ.: Εσύ έχεις κερδίσει ποτέ σε κάποιο διαγωνισμό καλλυντικών; Αν ναι ποιο ήταν το δώρο σου; Αν όχι ποιο θα ήθελες να ήταν ;

Μουάτς,

Νανά Μιχ ©

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

June 2016

Hello hello!Καιρό έχω να σου γράψω και σκέφτηκα να σου ανεβάσω τα αγαπημένα του μήνα που μόλις μας αποχαιρέτησε.  Για να δούμε λοιπόν τι περιλαμβάνει η λίστα μου για τον μήνα Ιούνιο:

© Hydra Match for normal to combination skin της  Garnier skin Naturals
©Instant depuffing roll-on gel της Sephora
©Hydrating Face Mask with Brazilian Acai & Berries, Planet spa της  Avon
©Λάδι για μαύρισμα με ΔΠ 6 & άρωμα Καρύδας, Summer Dreams της Carroten
©Hair oil- Argan oil 50ml της Victoria Silk Touch
©Άρωμα  τύπου «Light Blue- Dolce Cabbana» από το αρωματοπωλείο «aromadiva»


Hydra Match for normal to combination skin της  Garnier skin Naturals
Μια ενυδατική κρέμα προσώπου με ελαφριά & δροσερή υφή. Ό,τι πρέπει για τώρα το καλοκαίρι. Το ευχάριστο άρωμα της είναι ένας ακόμα λόγος που κυριολεκτικά «την έλιωσα» αυτό το μήνα. Τη χρησιμοποιούσα από το πρωί σε συνδυασμό με την αντηλιακή μου μέχρι και  το βράδυ ως νυκτός. Λειτουργεί τέλεια ως βάση για το foundation.

Instant depuffing roll-on gel της Sephora
Μια κρέμα ματιών σε μορφή gel  και ενσωματωμένο μηχανισμό roll-on για αποτελεσματική εφαρμογή. Με βοήθησε για το πρήξιμο κάτω από τα μάτια αλλά και εξαφάνισε τη κούραση. Κάποιες μέρες το μήνα τη χρησιμοποίησα και ως βάση ματιών για το concealer. Ένα extra tip για ακόμα μεγαλύτερη απόδοση του προϊόντος είναι να το τοποθετήσεις στο ψυγείο μιας και η χαμηλή θερμοκρασία βοηθά στο έργο ενάντια στο πρήξιμο. Εναλλακτικά για άμεση εφαρμογή στη κατάψυξη.

Hydrating Face Mask with Brazilian Acai & Berries, Planet spa της  Avon
Μια ενυδατική μάσκα προσώπου που την χρησιμοποιούσα μετά από την αντίστοιχη για βαθύ καθαρισμό. Έρχεται σε μορφή gel, κάτι που κάνει πολύ εύκολη την εφαρμογή της. Το απίστευτο φρουτένιο και  συγχρόνως εξωτικό άρωμά της -που προσωπικά μου θυμίζει δροσερή γρανίτα- έκανε την περιποίηση του προσώπου μου σκέτη απόλαυση. Η συγκεκριμένη σειρά της Avon φημίζεται για τα προϊόντα περιποίησης και φροντίδας, τσέκαρέ την!

Λάδι για μαύρισμα με ΔΠ 6 & άρωμα Καρύδας, Summer Dreams της Carroten
Έχοντας στο μυαλό μου ένα εξωτικό μαύρισμα για φέτος το καλοκαίρι, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω επιτέλους και εγώ λάδι. Το συγκεκριμένο μυρίζει ευχάριστα και έχει λεπτόρρευστη υφή κάτι που με διευκόλυνε στη παραλία. Ένα ακόμα τικ που σημειώνει είναι ότι διαθέτει και δείκτη προστασίας, χαμηλής βέβαια αλλά αρκετής για να ένα ασφαλές μαύρισμα. Το εφάρμοζα εναλλάξ με με το αντηλιακό μου γαλάκτωμα και από τα πρώτα μπάνια είχα αισθητό αποτέλεσμα.

Hair oil- Argan oil 50ml της Victoria Silk Touch
Ένα ξηρό λαδάκι για τα μαλλιά που λόγω της μικρής και πρακτικής συσκευασίας μπορώ και το παίρνω παντού, μαζί μου από το διήμερο στο εξοχικό μέχρι και το αυθημερόν μπάνιο. Αν και προέρχεται από μια ιδιαίτερα οικονομική εταιρεία που την βρίσκουμε σε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων με παιχνίδια, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα του ίδιου τύπου. Το χρησιμοποιούσα πριν τη βουτιά στη θάλασσα ως ένα είδος προστασίας καθώς και μετά το λούσιμο.

Άρωμα  τύπου «Light Blue- Dolce Cabbana» από το αρωματοπωλείο «aromadiva»
Ένα καλοκαιρινό άρωμα ως δώρο της κολλητής μου. Το συγκεκριμένο άρωμα είναι από τα αγαπημένα μου αν όχι το αγαπημένο μου. Παλαιότερα είχα και το αυθεντικό άρωμα και μπορώ να σου πω πως βρήκα τη τέλεια απομίμηση. Αν και η διάρκεια του δεν ήταν κάτι τρομερό με συντρόφευε όλο το μήνα, φτιάχνοντας μου το κέφι.


ΥΓ: Έχεις δοκιμάσει κάποιο από αυτά; Έχεις να μου προτείνεις κάτι αντίστοιχο;
Καλό Μήνα 

Μουάτς,
Νανά Μιχ©