Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

  "Dirty Dirty"
της Charlotte Cardin

  Σήμερα αποφάσισα να ξεσκονίσω τη στήλη με τη μουσική. Μέρες τώρα το σκεφτόμουν και έτσι σου ετοίμασα ένα post σχετικά με ένα τραγούδι που ξεχώρισα μέσα στους προηγούμενους μήνες. Έχει τίτλο "Dirty- Dirty" και  το ερμηνεύει απίστευτα η Charlotte Cardin. Πρόκειται για ένα Jazz τραγούδι που ωστόσο κινείται δυναμικά σε πιο pop  μονοπάτια.
  Αρχικά να σου πω πως η Charlotte είναι μόλις 23 χρονών & κατάγεται από τον Καναδά. Έγινε γνωστή μέσα από την πετυχημένη της συμμετοχή στο Γαλλικό "Τhe Voice''. Πέρα από ερμηνεύτρια είναι συνθέτρια & στιχουργός. Ως ερμηνεύτρια, τη ξεχωρίζουν η φινέτσα & η καθαρή της φωνή. Μάλιστα καταφέρνει να τραγουδά πολύ εκφραστικά χωρίς υπερβολές. 
 Το συγκεκριμένο τραγούδι προέρχεται από τη πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Main Girl" &  μετρά πολλά "χτυπήματα" στο Youtube. Μόλις το άκουσα το ξεχώρισα. Η μουσική του είναι ιδιαίτερη, για να καταλάβεις ενώ το τραγούδι έχει ρυθμό μπαλάντας, η φωνή & η ερμηνεία της Charlotte έχει ένταση & δυναμική.
  Οι στίχοι είναι αγγλικοί και μάλιστα απλοί & κατανοητοί. Μιλούν για μια γυναίκα η οποία έρχεται αντιμέτωπη με το αίσθημα της ζήλιας απέναντι στον σύντροφό της. Το αίσθημα αυτό της δηλητηριάζει τη ζωή & τη σχέση της. Φαίνεται να βρίσκεται σε απόγνωση καθώς εντοπίζει στοιχεία & συμπεριφορές  που συνεχώς της υποδεικνύουν την απιστία του συντρόφου της.  Πέφτει στη παγίδα και κάνει ανούσιες συγκρίσεις με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μέσα της ανασφάλειες. Η ανασφάλεια την κάνει να αμφισβητεί τον εαυτό της καθώς και τα χαρακτηριστικά της. Αυτό προκαλεί μια εσωτερική σύγκρουση. Ωστόσο, μέσα από τα δάκρυά της γίνεται πιο δυνατή, "καθαρίζει" τη ψυχή της αλλά και τις "βρώμικες σκέψεις" που είχε για το σύντροφό της. Όλο αυτό τη βοηθά να απελευθερωθεί και να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της.


  Προσωπικά, το μουρμουρίζω συχνά καθώς η μελωδία του συγκεκριμένου τραγουδιού θα σου κολλήσει από τα πρώτα ακούσματα. Μου δημιουργεί αισθήματα ανάμεικτα, δηλαδή από την μια με ηρεμεί και από την άλλη με παρασύρει η ένταση του.  Σκέφτομαι πως πρόκειται για ένα τραγούδι που "φωτογραφίζει" τη γυναικεία ψυχοσύνθεση, η οποία ταράσσεται ολοκληρωτικά από τον έρωτα &  το πάθος, πόσο μάλλον στο ενδεχόμενο να χαθεί αυτός ο έρωτας.  Δηλώνει ουσιαστικά πως η γυναίκα είναι άνθρωπος που ζει με πάθος τα πάθη της. 
  Στο τέλος, όμως, καταφέρνει να συγκροτήσει τις δυνάμεις της, να ξεπεράσει φόβους & ανασφάλειες και να φερθεί με αξιοπρέπεια & σεβασμό, κυρίως στον ίδιο της τον εαυτό- ό,τι κι αν σημαίνει αυτό πρακτικά.  Αυτό συμβαίνει γιατί ακριβώς το να είσαι γυναίκα σημαίνει να αγαπάς & φροντίζεις τον εαυτό σου ενώ τον πολεμάς συγχρόνως. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται συνεχώς καλύτερη. Γιατί, εν τέλει η αληθινή γυναίκα αναγνωρίζει τους φόβους & τις ανασφάλειες της, αλλά και τους αντιμετωπίζει  αργά ή γρήγορα, δραστικά & αποτελεσματικά.
  Για όλους αυτούς τους λόγους,νομίζω πως αξίζει το "click" του ποντικιού σου.




Υ.Γ: Έχεις ακούσει ποτέ το συγκεκριμένο τραγούδι; Τη Cardin την ήξερες; Πώς σου φαίνεται; 


Πολλά Μουάτς,
Νανά Μιχ  ©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου